Rulo Pasta

Felaket

New member
Rulo Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Keki için gereçler;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
Kreması için gereçler;

  • 500 ml süt
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2,5 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket şekerli vanilya
Üzeri için;

  • 1 paket kremşanti
  • 150 ml süt
  • Çikolata modülleri ve dilek ettiğiniz meyve
Arası için;

  • Muz
  • Çilek
  • Çikolata parçaları
Rulo Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. ilk vakit içinderda rulo pastamızın kremasını hazırlıyoruz pişirme kabına süt, şeker, nişasta, unu alarak altını açtığımız ocakta çırparak pişirelim.
  2. Pişen kremamızın üzerine tereyağı ve 1 paket vanilini ekleyelim güzelce çırparak karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
  3. Keki için; 3 yumurta ve şekeri derin bir kaba alarak beyazlayıncaya kadar uygunca çırpalım. Akabinde un, kabartma tozu ve şekerli vanilini ekleyerek çırpalım ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine eşit bir biçimde yayalım.
  4. Önceden ısıttığımız 170 derece fırında 12 dk pişirelim. Pişirme mühleti her fırına göre farklılık gösterebilir.
  5. Üzeri için; 1 paket kremşanti ve 150 ml sütü çırpalım.
  6. İlk sıcağı çıkan kekin üzerine kremamızı eşit biçimde sürelim ve meyvelerimizi ekleyelim güzelce sardığımız ruloyu buzdolabında 2-3 saat dinlendirelim.
  7. Ardından dinlenen pastamızın üzerine kremşanti çikolata sosu ve dilediğimiz meyvelerle süsleyerek servis edelim. Deneyen herkese şimdiden afiyet olsunn ????????.
Rulo Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst