Rulo Kek Tanımı İçin Malzemeler
Keki için
Not EkleTarifi Yazdır
Ben bu sefer dolapta kalmış çilek vişne ve elma reçelleri mi ziyan olmasın diye karıştırıp onları kullandım siz de bu türlü kullanabilirsiniz)
Keki için
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağı un
- 4-5 adet elma
- 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
- 1 çay kaşığı tarçın
- Pudra şekeri
Not EkleTarifi Yazdır
Ben bu sefer dolapta kalmış çilek vişne ve elma reçelleri mi ziyan olmasın diye karıştırıp onları kullandım siz de bu türlü kullanabilirsiniz)
- Öncelikle elmalarımızı soyup rendeleyelim 3-4 kaşık toz şekerli ocakta hayli suyunu salmadan harmanlayalım.
- Ocaktan aldıktan daha sonra cevizimizi ve tarçını mızı ekleyelim bir kenarda soğusun.
- Yumurtamızı şekerimizi yeterlice çırpalım sütünüzü ekleyelim.
- sonrasındasında un kabartma tozu vanilya eleyerek karışıma ekleyelim karıştıralım.
- Tepsimize yağlı kağıt serpelim elmalı harcımız yahut meskende kalmış reçellerimizi karıştırarak kağıdın üzerine yayalım.
- Dikkatlice kek harcımızı üzerine dökelim.
- 175 derecede 15-20 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkardıktan daha sonra birinci sıcaklığı geçsin üzerine yağlı kağıt koyalım zıt çevirelim ve alttaki yağlı kağıdı çıkartıp rulo biçiminde saralım.
- Soğuduktan daha sonra üzerine pudra şekeri ekleyip dilimleyip servis yapalım afiyetle yapanların fotoğraflarını bekliyorum hoşça kalın. ????????