Revani Tatlısı

Felaket

New member
Revani Tatlısı Tanımı İçin Materyaller

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Şerbeti için;

  • 3 su bardağı su
  • 2.5 su bardağı şeker
  • Yarım limon suyu
Revani Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Birinci evvel şerbet hazırlanır şerbet için tencere şeker ve su alınarak kaynatılır.
  2. Kaynadıktan daha sonra içine yarım limon suyu eklenerek 1-2 dakika daha kaynatılıp altı kapatılır.
  3. Kek için yumurta ve şeker çırpma kabına alınarak güzelce çırpılır.
  4. Akabinde sıvı yağ, yoğurt ve irmik eklenip çırpılır. ( ben bir portakal kabuğu rendeledim dileyen koyabilir).
  5. Son olarak un kabartma ,tozu ve vanilyada eklenerek uygunca çırpılır.
  6. Yağlamış olduğunuz fırın kabına kek hamuru dökülür.
  7. 180 derece fırında altı üstü yeterlice kızarana kadar pişirilir.
  8. Birinci sıcaklığı çıkan kek dilimlere kesilir ve sıcak kekin üzerine soğumuş şerbet dökülür.
  9. 1-2 saat dinlendikten daha sonra üzeri isteğe göre süslenebilir afiyet olsun????????.
Revani Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst