Revani Limonlu (Küçük Borcam)

Felaket

New member
Revani Limonlu (Küçük Borcam) Tanımı İçin Malzemeler

Şerbeti

  • 2 su bardağı şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • 2-3 damla limon
Keki için

  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı irmik
  • 2 yemek kaşık yoğurt
  • 1 adet limon kabuğu
  • Yarım limon suyu
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Revani Limonlu (Küçük Borcam) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk evvel şerbeti hazırlıyoruz su şekeri eriyene kadar ocakta karıştırıyoruz.
  2. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ek ediyoruz soğuması için bir kenara alıyoruz.
  3. 2 yumurtayı şeker ile birlikte köpürene kadar çırpıyoruz.
  4. sonrasındasında süt sıvı yağ irmik limon kabuğu rendesi yarım limon suyu ve yoğurt ek edip çırpmaya devam ediyoruz.
  5. En son un kabartma tozu ve vanilya ek ediyoruz karıştırıp borcamımıza alıyoruz.
  6. Önceden ısınmış fırında 180 derecede 25-30 dk pişiriyoruz.
  7. Çıkarmadan kesinlikle kürdan testi fırın değişiklik gösterebilir.
  8. En son ılık kekimize soğuyan şerbetimizi döküyoruz. Herkese afiyet olsun :).
Revani Limonlu (Küçük Borcam) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst