Revani Limonlu (Küçük Borcam) Tanımı İçin Malzemeler
Şerbeti
Not EkleTarifi Yazdır
Şerbeti
- 2 su bardağı şeker
- 2.5 su bardağı su
- 2-3 damla limon
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı irmik
- 2 yemek kaşık yoğurt
- 1 adet limon kabuğu
- Yarım limon suyu
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel şerbeti hazırlıyoruz su şekeri eriyene kadar ocakta karıştırıyoruz.
- Kaynamaya başlayınca limon suyunu ek ediyoruz soğuması için bir kenara alıyoruz.
- 2 yumurtayı şeker ile birlikte köpürene kadar çırpıyoruz.
- sonrasındasında süt sıvı yağ irmik limon kabuğu rendesi yarım limon suyu ve yoğurt ek edip çırpmaya devam ediyoruz.
- En son un kabartma tozu ve vanilya ek ediyoruz karıştırıp borcamımıza alıyoruz.
- Önceden ısınmış fırında 180 derecede 25-30 dk pişiriyoruz.
- Çıkarmadan kesinlikle kürdan testi fırın değişiklik gösterebilir.
- En son ılık kekimize soğuyan şerbetimizi döküyoruz. Herkese afiyet olsun .