Ramazana Özel Fış Fış Tatlısı (Tam Ölçülü)

Felaket

New member
Ramazana Özel Fış Fış Tatlısı (Tam Ölçülü) Tanımı İçin Gereçler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çimdik tuz
Kızartmak için;

  • Sıvı yağ
Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 dilim limon
Kullanılan su bardağı 250 ml


Ramazana Özel Fış Fış Tatlısı (Tam Ölçülü) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle şerbet için; su, şeker ve limon dilimi uygun bir tencereye alınır ocağa temalır, şeker eriyene kadar karıştırılır.
  2. Kaynadıktan daha sonra orta ateşte 15 dakika ocakta tutulur, soğumaya bırakılır.
  3. Bu ortada hamur materyali için yumurta çırpılır, yoğurt ve yağ ek edilir karıştırılır un, kabartma tozu bir çimdik tuz eklenerek çırpılır kek kıvamından bir tık koyu olacak.
  4. Derin bir tavaya çokça sıvı yağ temalır (En az 2 parmak eninde) ocağa oturtulur yağ ısındıktan daha sonra hamurdan yarım tatlı kaşığı alınır, ikinci bir kaşık sayesinde yağın içine bırakılır.
  5. Tava dolduktan daha sonra hamurlar çevrilerek altın sarısı renginde kızartılır tepsiye alınır. Ocak kapatılır ikinci hamurlar temalır ocağın altı açılır.
  6. Tatlılar kızartılır tatlılar bitene kadar tıpkı süreç devam eder kızartma işi bittikten daha sonra ılık tatlılar soğuk şerbete atılır 1-2 dakika daha sonra çıkarılır tepsiye alınır kalan şerbet üzerine dökülür. Afiyet olsun.
Ramazana Özel Fış Fış Tatlısı (Tam Ölçülü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst