Püf Noktalarıyla Pandispanya

Felaket

New member
Püf Noktalarıyla Pandispanya Tanımı İçin Malzemeler

  • 8 adet yumurta L
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı soğuk su
  • 1.5 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı buğday yahut mısır nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilya
Püf Noktalarıyla Pandispanya Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yumurtaların sarışını ve beyazını ayırıyoruz.
  2. Beyazına bir çimdik tuz katıp krem şanti kıvamına gelene dek çırpıyoruz.
    ‼
    kabı zıt çevirdiğimizde düşmüyorsa olmuştur.
  3. Sarılarına şekeri koyup kek hamuru kıvamına gelene dek çırpıyoruz.
    ‼
    ” mikseri daldırıp çıkartın biçim çizin çizdiğiniz form kaybolmuyorsa olmuştur”
    ‼
    bu süreçten daha sonra çırpma süreçlerini fazlaca kısa tutuyoruz.suyu ve vanilyayı ekleyip yeniden çırpıyoruz.
  4. Un kabartma tozunu ve nisastayı
    ❗
    ”eleyerek”
    ❗
    ekleyip yine çırpıyoruz.Katı bir kek oluşması lazım spatulayı kaldırdığınızda düşmemeli.Bu karışıma yumurtanın aklarını azar azar ekliyoruz spatula ile alttan üste döndürerek birleşmelerini sağlıyoruz.
    ‼
    mikser yahut çırpıcı kullanmıyoruz.
  5. İyice birbiriyle birleşen gereçleri tepsiye almamız için;Bir fırın tepsisine yağlı kağıdı koyup üzerine ayarlanabilir kalıbımızı koyuyoruz yağlama süreci yapmıyoruz.
  6. 180 derece evvelde ısıtılmış fırına pandispanyayı gönderiyoruz.
  7. Pandispanya kabarmaya başladıktan daha sonra ayarını 150’ye düşürüyoruz. Birinci 30 dk fırın kapağını açmak yok
    ❗
    pişip pişmediğine kürdanla bakıyoruz kürdan temizse pişmiştir yalnızca tek yerine bakmayın dört kısmına bakın ki çiğ kalmasın. Kimi fırınların pişirmesi farklı oluyor.
  8. Pişen pandispanyayı fırından çabucak çıkarmıyoruz. Fırının kapağını açıp bir 5 dk içeride dinlendiriyoruz.
    ‼
    ‼
    pandispanyayı yağlı kağıttan ayırıyoruz.
  9. Kenarlarını bıçakla sıyırıp kalıptan çıkartıyoruz ve fırının teline oyuyoruz. bu türlü soğutmazsanız altı terler ve hamur olur
    ❗
    .
  10. İyice soğuduğundan emin olduktan daha sonra strece sarıp dolaba koyuyor ve 1 gün bu türlü bekletiyoruz.
    ‼
    bekletmezseniz keserken dağılır.Bütün bildiğim püf noktolarını yazdım ben pasta satışı yapıyorum tariflerimide daima bu türlü yaparım. Birebir uyarsanız düşünce yaşayacağınızı zannetmem ????????.Kıvam için görüntüde çektim kısa kısa yüklenirmi bilmiyorum her ihtimale karşı fotoğraflarını koyucam az epey aşikâr oluyor.
Püf Noktalarıyla Pandispanya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst