Püf Noktalarıyla Pandispanya Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 8 adet yumurta L
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı soğuk su
- 1.5 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı buğday yahut mısır nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 2 paket vanilya
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtaların sarışını ve beyazını ayırıyoruz.
- Beyazına bir çimdik tuz katıp krem şanti kıvamına gelene dek çırpıyoruz.
- Sarılarına şekeri koyup kek hamuru kıvamına gelene dek çırpıyoruz.
- Un kabartma tozunu ve nisastayı
- İyice birbiriyle birleşen gereçleri tepsiye almamız için;Bir fırın tepsisine yağlı kağıdı koyup üzerine ayarlanabilir kalıbımızı koyuyoruz yağlama süreci yapmıyoruz.
- 180 derece evvelde ısıtılmış fırına pandispanyayı gönderiyoruz.
- Pandispanya kabarmaya başladıktan daha sonra ayarını 150’ye düşürüyoruz. Birinci 30 dk fırın kapağını açmak yok
- Pişen pandispanyayı fırından çabucak çıkarmıyoruz. Fırının kapağını açıp bir 5 dk içeride dinlendiriyoruz.
- Kenarlarını bıçakla sıyırıp kalıptan çıkartıyoruz ve fırının teline oyuyoruz. bu türlü soğutmazsanız altı terler ve hamur olur
- İyice soğuduğundan emin olduktan daha sonra strece sarıp dolaba koyuyor ve 1 gün bu türlü bekletiyoruz.