Pudra Şekerli Kara Helva Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Mutlu huzurlu günler sizlere nefis bir helvayla geldim yapın yiyin yedirin biz bayıldık saatlerce helva kavurmaya kol ağrıtmaya gerek yok şahane oluyor geçelim tarife.
- 125 gram tereyağ yahut margarin
- 2 ,5 su bardağı un
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet vanilya
Not EkleTarifi Yazdır
Mutlu huzurlu günler sizlere nefis bir helvayla geldim yapın yiyin yedirin biz bayıldık saatlerce helva kavurmaya kol ağrıtmaya gerek yok şahane oluyor geçelim tarife.
- İlk evvel yağı bir tavada eritin kenara alın başka bir tavada unu alın güzelce rengi dönene kadar kavurun.
- Elekten geçirin pürüzsüz olmalı gerisinden pudra şekerini de elekten geçirin vanilyayı da eleyin.
- En son eritilmiş yağla bütün kuru karışımı ekleyip karıştın düz küçük uzunluk borcama yayın.
- Bir bardakla bastırın dilimleyin.
- Dolapta 3 saat dinlensin servise hazır ben gece yaptım sabah hazırdı afiyet olsun ????.