Pudingli Waffel Pastası Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Not: kreması için, alternatif olarak krem şanti yapıp kullanabilirsiniz.
- 2 paket waffle (hazır yahut mesken yapımı)
- Vişne sosu (ben hazır kulandım lakin aşağıda hazırlayabileceğiniz tanımı vereceğim)
- 200 gram labne peyniri
- 2 paket vanilyalı puding
- 1 litre süt (pudingin gerisindeki tarife bakılırsa)
- 3 yemek kaşığı şeker
- Vişneli yada çilekli sos
- 500 gram çilek yada vişne
- 1 çay bardağı toz şeker (damak zevkinize nazaran tatlandırın)
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 3 yemek kaşığı su
Not EkleTarifi Yazdır
Not: kreması için, alternatif olarak krem şanti yapıp kullanabilirsiniz.
- Ben meyveli sosu hazır kulandım lakin şayet kendiniz hazırlayacaksanız çilek vişne vs hepsinden olur sos hazırlamakla başlayın. Çilekleri kesip tencereye alıyoruz ve şekeri ilave ediyoruz bu türlü orta ateşte kaynatıyoruz.
- Blenderle ezin.
- Ayrı bir kasede nişasta su ve limon suyunu karıştırıp çileklere ilave ediyoruz ve kanamaya bırakıyoruz.
- 5 dakika daha kaynatın ve kenara alın.
- Pudingi hazırlayalım. Geniş bir tencerede pudingin gerisindeki yazıya nazaran hazırlayalım. Ocaktan aldıktan daha sonra bir paket labne peyniri ek edin ve çırpın.
- Kare yada dikdörtgen bir borcamın içine waffleları yerleştirin.
- Ardından daha evvelde hazırlamış olduğunuz pudingin yarısını döküp yayın. Meyveli sosun birazını gezdirin üzerine.
- sonrasındasında yeniden waffeleri üzerine yerleştirin ve pudingin öbür yarısını da üzerine güzelce dağıtın.
- En son olarak pastanızın üzerine meyveli sosumuzdan dökün.
- Hazır olan pastanızı servise kadar buzdolabında bekletin. Bir gece önce yapmanızı tavsiye ederim.