Pudingli Tart Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için:
Not EkleTarifi Yazdır
Keki için:
- 2 tane yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- Yarım paket puding
- 2 çorba kaşığı kakao
- 2 çorba toz şeker
- 1,5 bardaktan biraz fazla un
- 1 paket kabartma tozu
- Tart kalıbı
- Biraz sıvı yağ
- Yarım paket puding
- 1 çorba kaşığı kakao
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- 4 kare sütlü çikolata
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
- 3 su bardağı süt
- 1 paket krem şanti
- Yarım su bardağı süt
- 1 paket çikolata sosu
- 2 bardak süt
- 4 kare sütlü çikolata
Not EkleTarifi Yazdır
- Keki için:2 tane yumurta,yağ, sütü çırpalım, kakao, puding, şekeri ilave edin karıştırın, un, kabartma tozu koyup çırpın yağladığımız tart kalıbına dökün alt üst ayar fırında 165 derecede pişirin.
- Sosu için : yarım paket puding, kakao, şeker,süt,yağı tencereye alıp karıştıralım ocağa alıp kaynayınca içine 4 kare sütlü çikolata ek edip karıştırın fırından çıkardığımız kekimizin birinci sıcaklığı çıkınca kürdan ile delikler delip pudingi her yerine gelecek biçimde kekimizin üzerine koyalım.
- Biraz soğuyunca dolaba alıp bu esnada kremsantiyi yarım bardak süt ile hazırlayalım kekimizin orta kısmına koyup çatal ile form verip dolaba alalım.
- Üzerine sos yapacaksanız :1 paket çikolata sosu 2 bardak süt ile ocağa alıp kaynayınca içine çikolatayı ek edip karıştırın 2 dk. Daha kaynatıp ocaktan alın soğuyunca kremsantinin üzerine koyup servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.