Pudingli Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 orta uzunluk yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 kaşık kakao
- Un
- 1,5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı kakao
- 3 yemek kaşığı şeker
- Puding
- Süt
Not EkleTarifi Yazdır
- Oda ısısındaki yumurtayı şekerle birlikte köpüren kadar çırpalım.
- Diğer malzemeleride ekleyerek yavaşça karıştıralım unu denetimli biçimde ekleyelim.
- Yağladığımız borcama karışımı dökelim. 180 derecede pişirelim.
- Kürdanı keke batIralım pak çıkarsa pişmiş demektir.
- Tencereye şutu kakao ve çekeri ekleyelim.
- Kaynamadan altını kapatalım.
- Sosu daha güzel çekmesi için kekin birkaç yerine çatal yahut kurdan batıralım.
- Ilık olan keke sosu dökelim.
- Pudingi üstündeki tarife nazaran yapalım ve kekimizin üzerine dökelim.
- Dilimleyip, hindistan cevizi ile servis yapabiliriz. Afiyet olsun.