Pudingli Elmalı Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 4 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un elenmiş
- 2 silme yemek kaşığı nişasta elenmiş
- 1 su bardağı şeker
- Yarım limon kabuğu rendesi
- 1-2 damla limon suyu
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- 2 su bardağı süt
- 1 paket vanilyalı puding
- 2 adet kırmızı elma
- 2 tatlı kaşığı pudra şekeri
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce pudingi sütle çırparak pişirelim. Kaynayınca kısıp 3 dakika pişirelim ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Yoğurma kabına yumurtaları kırıp şekerle çırpalım şekeri azar azar ekleyelim köpürüp homojen kıvama gelene kadar çırpalım.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serip kek kalıbını fırçayla yağlayıp hamurun bir kısmını dökelim.
- Sıkma torbasına aldığımız pudingi kalıba yuvarlak biçimde sıkalım.
- Dilimlediğimiz elmaları görüntüde göründüğü üzere yerleştirelim.
- Önceden 170 derecede ısıttığımız fırına verelim denetimli bir biçimde pişirelim.
- İlk 20 dakika dan daha sonra dereceyi 150 ye düşürüp yaklaşık 25 dakika pişirelim fırın farklılık gösterebilir üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkarıp birinci sıcağı çıkınca üzerine pudra şekeri serpelim.
- Su bardağı 200ml.
- Kullanılan gereçler oda sıcaklığında olacak.
- Ben bu ölçüyle iki kek yaptım şöyle şayet kabarık yüksek bir kek isterseniz 28 yahut 30 cm lik kalıp kullanın ben kabarık kek yerine iki kek maddeyi tercih ettim kalıp ölçülerim 22 cm oburu 18 cm.Deneyenlere afiyet olsun.