Profiterol

Felaket

New member
Profiterol Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 4 adet yumurta
  • 125 gram margarin
Kreması için;

  • Yarım litre süt (2,5 su bardağı)
  • 1 çay bardağı+3 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
Sosu için;

  • Benmari yoluyla yaptığımız çikolata yahut dilerseniz hazır çikolata sosu
Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle bir tencereye evvel 125 gram tereyağımızı akabinde suyumuzu dökerek kaynamasını bekletelim.
  2. Ardından unumuzu ekleyerek suyunu çekene kadar pişirelim, hamur haline geldiğinde ocağımızın altını kısalım ve birkaç dakika daha karıştıralım.
  3. Ocaktan aldığımız hamurumuzu 10-15 dk soğumasını bekleyelim.
  4. Soğuyan hamurumuzu teker teker yumurtalarımızı ekleyerek karıştıralım (her bir yumurtayı içerisine atarken güzelce karıştıralım zira yapışkan bir hamur elde etmemiz gerekiyor).
  5. Fırın tepsisine yağlı kağıdımızı serelim ve kaşık sayesinde hamurumuzu ceviz büyüklüğünde kağıdın üzerine ortalarında aralıklar olacak biçimde sırasıyla dizelim.
  6. 180 derecede ısıtılmış fırında 40 dk üzerleri kızarana dek pişirelim.
  7. Profiterollerimizi fırından çıkaralım ve o basamakta kremamızı yapmaya başlayalım.
  8. Kremamız için; evvela bir sos tenceresine yarım litre sütü,1 çay bardağı+3 yemek kaşığı toz şeker,3 yemek kaşığı un ve 1 adet yumurtamızı ocağa alıp, karıştıralım.
  9. Kaynamaya başlayan kremamızın altını kısalım ve içerisine vanilyamızı ekleyip karıştırdıktan 2 dk daha sonra altını kapatalım.
  10. Profiteroloerimizin içerisine sıkma torbası sayesinde kremamızı dolduralım (Sıkma torbanız yoksa konutta buzdolabı poşetinin içerisine kremayı koyarak ucunu makas sayesinde kesip de kullanabilirsiniz)
  11. Profiterollerimizin üzerine hazırlamış olduğumuz sosu dökelim. Afiyet olsun
    😉
Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst