Profiterol

Felaket

New member
Profiterol Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı su
  • 125 gram margarin
  • 1 su bardağı un
  • 4 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yarım çay kaşığı tuz
Krema için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 çorba kaşığı un
  • 2.5 su bardağı süt
  • 50 gram margarin
  • Yarım limon kabuğu rendesi
  • 1 pk vanilya
Üzeri için;

  • 1 paket çikolata sosu
Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tencereye su, margarin, tuz, şeker koyup kaynatınız.
  2. Tencerenin altını kısıp elenmiş unu tencereye koyun hamur haline gelene kadar karıştırın. Soğumaya bırakın.
  3. sonrasındasında yumurtaları birer birer kırıp uygunca karıştırın krem kıvamına getirin.
  4. Sıkma torbasına alın yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak sıkın.
  5. 180 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
  6. Pişme bittikten daha sonra 10 dk adar fırının ortasında bekletin.
  7. Pişen hamurların içine hazırladığımız kremayı sıkın.
  8. Krema için; tencereye yumurta, şeker, un ve limon kabuğu rendesi karıştırın.
  9. Bir ölçü sütü ekleyip topaklanmaması için karıştırın.
  10. sonrasındasında bütün sütü ekleyin ve kıvam alana kadar karıştırın.
  11. Ocağın altını kapattıktan daha sonra margarin ve vanilya ekleyip karıştırın.
  12. Çikolata sosunu hazırlayıp soğumaya yakın üstüne dökün. Afiyet olsun.
Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst