Profiterol

Felaket

New member
Profiterol Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 125 gr tereyağı yahut margarin
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 3 büyük uzunluk yumurta
Kreması için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
Sosu için;

  • Hazır çikolata sosu yahut eritilmiş çikolata
Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tereyağı tavaya alınır.
  2. Erdiğinde üzerine su eklenir. İkisi bir arada kaynamaya başlayınca un eklenir. Topak kalmayacak biçimde 5 dakika kadar pişirilir.
  3. sonrasındasında ılınmaya bırakılır.
    !! püf noktası: Bu etapta hamur ılıyınca yumurtalar tek tek eklenir ve profiterol hamuru tamamlanır. (eğer yumurtalar eklenmeden birinci hamur sıcak olursa yumurtalar pişer. Çok fazla soğutulursa hamur çabucak yağını salar bir süre daha sonrada taş üzere olur ve bu hamura yumurtalar yine eklense dahi güzel bir sonuç elde edilemez. ).
  4. Tatlı kaşığı yahut sıkma torbası ile hamurdan modüller fırın tepsisine dizilir.
  5. Önceden ısıtılmış fanlı fırında üzeri güzelce kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirilir. Piştiğinden emin olduğumuz hamurları fırını kapatıp ortasından çıkarmadan en az 15 dakika bekletelim.
  6. Kreması; süt, toz şeker, un ve nişasta tencereye alınır. Topak kalmayacak biçimde karıştırılır orta ateşte pişirilir. Göz göz olunca üzerine tereyağı ve vanilya eklenir.
  7. Üzeri streç temas edecek biçimde kapatılır ve buzdolabında bekletilir. Düzgünce soğuyan ve kıvam alan krema biraz mikserle çırpılır. Ve sıkma torbasına alınır.
  8. Profiterol hamurları ister kesilip ortalarına krema sıkılarak, ister direkt sıkma torbası ile kremayla doldurulur.
  9. Bu krema ölçüsü kesilip ortası dolgu yapıldığında tam geliyor. Başka biçimde sıkıldığında krema biraz artıyor.
  10. Son olarak hazır çikolata sosu yahut eritilmiş çikolata ile servis edilir.
Afiyet olsun ????


Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst