Prenses Tatlısı

Felaket

New member
Prenses Tatlısı Tanımı İçin Gereçler

Çilekli kısım için;

  • 3 su bardağı süt
  • 1 paket çilekli puding
Beyaz kısın için;

  • 1 litre süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı irmik
  • 3 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı (Margarinde olabilir)
Prenses Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle pudingimiz için bir tencereye toz pudingimizi ve sütümüzü alıyoruz ve yoğunlaşana kadar pişiriyoruz.
  2. sonrasındasında pudingimizi ıslattığımız kek kalıbımıza döküyoruz, kalıbımızı kenara alıyoruz.
  3. Beyaz kısım için tencereye tereyağ ve vanilya dışındaki gereçleri koyup yoğunlaşana kadar pişiriyoruz. daha sonra içerisine yağ ve vanilyayı koyup altını kapatıyoruz ve yağ eriyene kadar karıştırıyoruz .
  4. daha sonra yavaşça ılımış olan pudingimizin üzerine döküyoruz. Tatlımızı 4-5 saat buzdolabında dinlendirdikten daha sonra dilediğiniz üzere servis edebilirsiniz.
Not: Tatlının daha kolay çıkması için kalıbı ıslatmayı unutmayın. Tatlınızı servis edeceğiniz vakit evvel kalıptaki tatlınızın kenarlarına hafifçeçe bastırarak kalıptan ayırın ondan sonrasında kalıbı aksi çevirin bu biçimde yaparsanız tatlınız kalıptan fazlaca kolay bir biçimde ayrılacaktır. Afiyet olsun????.

Prenses Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst