Pratik Ve Hoş Lor Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 çay bardağı irmik
- 1 su bardağı tuzsuz lor peyniri
- 1’er paket kabartma tozu, vanilya
- 3,5 su bardağı su
- 3,5 su bardağı şeker
- Birkaç damla limon suyu
Not EkleTarifi Yazdır
- Geniş bir tencereyi ocağa alıyoruz. Tereyağ, su ve sütü ekleyip, karıştırıyoruz. Akabinde şekeri de ekleyip, eriyene kadar karıştırıyoruz.
- İrmik ve unu ekleyip kıvam alana kadar karıştırıyoruz. Kabartma tozu ve vanilyayı da ekledikten daha sonra ocaktan alıyoruz.
- Lor peynirini ekleyip bütün hamurla yavaşça karıştırarak harmanlıyoruz. Hamuru krema torbasına alıp duy ucuyla hal vererek sıkıyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.
- Şerbeti için şeker ve suyu ocağa alıp, kaynatıyoruz. Kaynadıktan daha sonra limon damlatıp, 5 dk daha kaynatıp, altını kapatıyoruz.
- Fırından çıkan tatlıları borcama yerleştiriyoruz. Sıcak tatlıya sıcak şerbeti dökerek dinlenmeye bırakıyoruz.
- Dolapta dinlendikten daha sonra üzerine hindistan cevizi serperek servise hazır hale getiriyoruz. Tanımımı deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.