Pratik Sütlü İrmik Tatlısı (Çikolata Soslu) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 su bardağından 1 parmak eksik irmik
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi tozu
- 1 yemek kaşığı tereyağı (margarin)
- 1 paket vanilya
- Yarım paket hazır çikolata sos
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda uygun bir tencerede irmik, süt, şeker, hindistan cevizi ve nişasta karıştırılır.
- ondan sonrasında orta ateşte karışım kaynayana kadar karıştırılır.
- Kaynadıktan daha sonra altı kısılır ve tereyağ eklenir.
- 5 dakika kadar daha karıştırılarak kaynatılır.
- Altı kapatıldıktan daha sonra vanilya eklenir. Uygunca karıştırılır.
- Soğumadan kalıba yada istediğiniz bir tepsiye dökülür.
- Sıcağı çıktıktan daha sonra buz dolabında 3-4 saat dinlendirilir.
- Dinlenmiş tatlının kenarlarına hafifçeçe bastırılarak kenarları tepsiden ayrılır. Sunum tepsisine aykırı çevirilir.
- 1 su bardağı ve çeyrek su bardağı süt ile çikolata sosun yarım paketi karıştırılır. Göz göz olduktan daha sonra 1 tatlı kaşığı tereyağ yada margarin ek edilir.
- Soğuması beklenmeden irmik tatlısının üzerine dökülür.
- Çikolata sos soğuduktan daha sonra istediğiniz biçimde süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.