Pratik Sütlü İrmik Tatlısı (Çikolata Soslu)

Felaket

New member
Pratik Sütlü İrmik Tatlısı (Çikolata Soslu) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağından 1 parmak eksik irmik
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi tozu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (margarin)
  • 1 paket vanilya
Üzeri için;

  • Yarım paket hazır çikolata sos
Pratik Sütlü İrmik Tatlısı (Çikolata Soslu) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. ilk vakit içinderda uygun bir tencerede irmik, süt, şeker, hindistan cevizi ve nişasta karıştırılır.
  2. ondan sonrasında orta ateşte karışım kaynayana kadar karıştırılır.
  3. Kaynadıktan daha sonra altı kısılır ve tereyağ eklenir.
  4. 5 dakika kadar daha karıştırılarak kaynatılır.
  5. Altı kapatıldıktan daha sonra vanilya eklenir. Uygunca karıştırılır.
  6. Soğumadan kalıba yada istediğiniz bir tepsiye dökülür.
  7. Sıcağı çıktıktan daha sonra buz dolabında 3-4 saat dinlendirilir.
  8. Dinlenmiş tatlının kenarlarına hafifçeçe bastırılarak kenarları tepsiden ayrılır. Sunum tepsisine aykırı çevirilir.
  9. 1 su bardağı ve çeyrek su bardağı süt ile çikolata sosun yarım paketi karıştırılır. Göz göz olduktan daha sonra 1 tatlı kaşığı tereyağ yada margarin ek edilir.
  10. Soğuması beklenmeden irmik tatlısının üzerine dökülür.
  11. Çikolata sos soğuduktan daha sonra istediğiniz biçimde süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Pratik Sütlü İrmik Tatlısı (Çikolata Soslu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst