Pratik Ağlayan Kek Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
Not EkleTarifi Yazdır
Keki için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı süt
- 1 paket kakao (3 yemek kaşığı)
- 1, 5 su bardağı un (Elenmiş)
- 1 paket kabartma tozu
- 2.5 su bardağı süt
- 1 paket çikolata sosu
- 2,5 su bardağı süt
- 1 poşet krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt yahut soğuk su
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak karıştırma kabına yumurta ve şeker alalım düzgünce çırpalım. Kalan hamur materyalleri ek edilerek güzelce karıştıralım.
- Kuru bir iç harç elde etmemiz gerekiyor. Yağlanmış borcama harcı alalım ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35 dakika pişirelim.
- O sırada sosu hazırlayalım ve soğumaya bırakalım. Pişen kekimizi fırından alalım ve birinci sıcaklığı geçince kürdan ile delikler açalım ve sütü güzelce üzerine gezdirelim, akabinde dolapta 30 dakika bekletelim.
- Üzeri için bir kapta süt ve 1 poşet kremşantiyi alarak çırpalım.
- Kek büsbütün soğuyunca dolaptan alalım üzerine kremşantiyi güzelce yayalım. Soğumaya bıraktığımız sosuda üzerine dökelim. İsterseniz üzerine fındık kırığı da serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ????.