Pratik Ağlayan Kek

Felaket

New member
Pratik Ağlayan Kek Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1 paket kakao (3 yemek kaşığı)
  • 1, 5 su bardağı un (Elenmiş)
  • 1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için;

  • 2.5 su bardağı süt
Sosu için;

  • 1 paket çikolata sosu
  • 2,5 su bardağı süt
Üzeri için;

  • 1 poşet krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt yahut soğuk su
Pratik Ağlayan Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk olarak karıştırma kabına yumurta ve şeker alalım düzgünce çırpalım. Kalan hamur materyalleri ek edilerek güzelce karıştıralım.
  2. Kuru bir iç harç elde etmemiz gerekiyor. Yağlanmış borcama harcı alalım ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35 dakika pişirelim.
  3. O sırada sosu hazırlayalım ve soğumaya bırakalım. Pişen kekimizi fırından alalım ve birinci sıcaklığı geçince kürdan ile delikler açalım ve sütü güzelce üzerine gezdirelim, akabinde dolapta 30 dakika bekletelim.
  4. Üzeri için bir kapta süt ve 1 poşet kremşantiyi alarak çırpalım.
  5. Kek büsbütün soğuyunca dolaptan alalım üzerine kremşantiyi güzelce yayalım. Soğumaya bıraktığımız sosuda üzerine dökelim. İsterseniz üzerine fındık kırığı da serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ????.
Pratik Ağlayan Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst