Portakallı Ve İrmikli Muhallebi

Felaket

New member
Portakallı Ve İrmikli Muhallebi Tanımı İçin Materyaller

Portakallı sosu için;

  • 2 su bardağı portakal suyu
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı şeker
Muhallebi için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
Portakallı Ve İrmikli Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Birinci evvel portakallı sosu için tüm gereçleri tencere alın.
  2. Düzgünce kaynatın sık sık karıştırın ki tabanına tutmasın.
  3. Kaynadıktan daha sonra 2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
  4. Kullanacağınız kalıbı biraz ıslatın.
  5. Yapmış olduğunuz portakallı sosu dökün ve muhallebiyi hazırlayana kadar buzdolabında bekletin.
  6. Muhallebi ortasında tüm gereçleri tencereye alın ve kaynamaya bırakın.
  7. Sık sık karıştıralım ki tabanına tutmasın ve topaklanmasın.
  8. Kaynadıktan daha sonra 3 dakika daha kaynatıp portakallı sosun üzerine dökün.
  9. En az 4 saat buzdolabında bekletin. Ben 1 gece beklettim daha düzgün oluyor kıvamı.
  10. Servise hazır. Dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Portakallı Ve İrmikli Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst