Portakallı Turta

Felaket

New member
Portakallı Turta Tanımı İçin Gereçler

  • 200 gr margarin
  • 125 gr toz şeker (bardak ölçüsüyle 1 su bardağından bir parmak eksik )
  • 3 portakal kabuğu rendesi
  • 2 adet yumurta
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Portakallı sos için :

  • 1.5 kg portakal
  • 1 buçuk çay bardağı toz şeker
  • 1 buçuk yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı su
Portakallı Turta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Portakalları beyaz kabuğu olmayacak biçimde soyalım ,dilimleyip tencereye alın.
  2. Üzerine toz şeker 1 su bardağı su ek edin, kaynamaya bırakın suyu çekilince blendırdan geçirin.
  3. yeniden ateşe alıp nişastayı az suyla sulandırıp portakal sosa karıştırarak ek edelim .
  4. Kıvam alınca ocaktan indirin, soğumaya bırakın.
  5. Hamuru için margarini rendeleyelim.
  6. Yumurta ,toz şeker, portakal kabuğu, kabartma tozu ,vanilya ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim .
  7. Hamurun üçte birini ayrılalım.
  8. Geriye kalan hamuru borcamı margarinle yağlayıp yağlı kağıt yapıştıralım.
  9. Akabinde hamurumuzu borcamın altında eşit biçimde düzeltelim.
  10. Portakalın sosunu eşit bir biçimde düzeltelim.
  11. Geriye kalan hamuru şeritler çizerek turtamızın formunu verelim .
  12. 200 derece soğuk fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
  13. Soğuduktan daha sonra pudra şekeri ile süsleyin.
Portakallı Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst