Portakallı Turta Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 200 gr margarin
- 125 gr toz şeker (bardak ölçüsüyle 1 su bardağından bir parmak eksik )
- 3 portakal kabuğu rendesi
- 2 adet yumurta
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1.5 kg portakal
- 1 buçuk çay bardağı toz şeker
- 1 buçuk yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı su
Not EkleTanımı Yazdır
- Portakalları beyaz kabuğu olmayacak biçimde soyalım ,dilimleyip tencereye alın.
- Üzerine toz şeker 1 su bardağı su ek edin, kaynamaya bırakın suyu çekilince blendırdan geçirin.
- yeniden ateşe alıp nişastayı az suyla sulandırıp portakal sosa karıştırarak ek edelim .
- Kıvam alınca ocaktan indirin, soğumaya bırakın.
- Hamuru için margarini rendeleyelim.
- Yumurta ,toz şeker, portakal kabuğu, kabartma tozu ,vanilya ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim .
- Hamurun üçte birini ayrılalım.
- Geriye kalan hamuru borcamı margarinle yağlayıp yağlı kağıt yapıştıralım.
- Akabinde hamurumuzu borcamın altında eşit biçimde düzeltelim.
- Portakalın sosunu eşit bir biçimde düzeltelim.
- Geriye kalan hamuru şeritler çizerek turtamızın formunu verelim .
- 200 derece soğuk fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
- Soğuduktan daha sonra pudra şekeri ile süsleyin.