Portakallı Turta Pasta

Felaket

New member
Portakallı Turta Pasta Tanımı İçin Gereçler

  • 1 adet yumurta
  • 1 bardaktan 1 parmak eksik şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 portakal suyu isteğe bağlı kabuğu rendesi
  • Yarım çay bardağından az sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı un ( artabilir )
  • Kabartma tozu vanilya
Üzerine çikolata sos için

  • 2 su bardak süt
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 kaşık kakao
  • 2 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 50 gr çikolata
Portakallı Turta Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Materyalleri çırpıp kekimizin hamurunu elde edelim.
  2. Yağladığımız turta kabına dökelim ve 180 derecede 15 dk pişirelim.
  3. Fırından alıp soğumasını bekleyelim.
  4. Soğuyan keki kalıptan çıkarıp tabağa karşıt çevirelim.
  5. Çikolata sosu bir tencerede pişirelim.
  6. Birinci sıcağını alınca kekimizin üzerine dökelim. 1 saat dinlensin. Afiyet olsun.
Portakallı Turta Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst