Portakallı Saray Sarması Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebisi için;
Not EkleTarifi Yazdır
Muhallebisi için;
- 50 gram teremyağ
- 1 litre süt (5 bardak)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1.5 su bardağı un
- 1 paket vanilya (2de koyabilirsiniz)
- 3 su bardağı portakal suyu (hazır yada kendiniz sıkabilirsiniz)
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 paket hindistan cevizi
- Krem şanti ve portakal
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tepsimizi teremyağ ile yağlıyoruz ve üzerine tepsiyi kaplayacak biçimde hindistan cevizini yayıyoruz.
- Muhallebi için teremyağ ve vanilya hariç bütün materyalleri tenceremize ekleyip, kıvam alıp, kaynayıncaya kadar karıştırarak pişiririyoruz.
- Ocaktan aldığımız üzere içerisine teremyağ ve vanilyayı da ekliyoruz. daha sonra hindistan cevizi yayılı tepsimize muhallebimizi döküp yaydırıyoruz.
- Buzdolabında 2 saat donuncaya kadar dinlendiriyoruz (Ne kadar bekletirseniz o kadar hoş olur) muhallebimizi dinlendirirken portakal sosumuzu yapıyoruz.
- bir daha tüm gereçleri tencereye alıp kaynayıp kıvam alana kadar karıştırıyoruz ve soğuması için bırakıyoruz.
- 2 saati dolan tepsimizi çıkarıp soğumuş olan sosumuzu muhallebinin üzerine döküyoruz ve yayıyoruz. Biraz da bu türlü dondurmamız gerekiyor ki rahat sarabilelim
- . Dolapta dondurup aldıktan daha sonra evvel dikey olarak ortadan ve daha sonrasında yan olarak 4 eşit modüle bölüyoruz. bu biçimdece 8 modül elde etmiş oluyoruz.
- Parçaları sarmal bir biçimde sarıyoruz ve servis tabağımıza alıyoruz. Ben süslemesini portakal ve krem şanti ile yaptım ancak siz dilerseniz portakal rendesi çikolata vb. Kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.