Portakallı Revani

Felaket

New member
Portakallı Revani Tanımı İçin Gereçler

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağından az eksik süt
  • 1,5 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 portakal rendesi
Şerbeti için

  • 2 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu
Portakallı Revani Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle şerbetimizi hazırlayıp kapatmaya yakın 2- 3 damla limon sıkıp soğumaya bırakıyoruz.
  2. ondan sonrasında 3 adet yumurta ve 1 çay bardağı şekeri uygunca çırpıyoruz.
  3. ondan sonrasında öteki gereçleri de karıştırıp en son olarak portakal kabuğunu rendeliyoruz.
  4. İsteğe göre suyunu da ekleyebiliriz.
  5. Evvelce ısıtılmış 170 derecedeki fırınımızda 35 dakika kadar pişiriyoruz. Fırından çıkar çıkmaz çabucak şerbeti ekliyoruz 2-3 saat dinlenmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.
Portakallı Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst