Portakallı Revani

Felaket

New member
Portakallı Revani Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı irmik
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1.5 su bardağı un
  • 2 adet portakal kabuğu rendesi
Şerbeti için:

  • 3 su bardağı su
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 3 su bardağı şeker
  • 1-2 damla limon
Portakallı Revani Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Şerbeti için:Şeker, su ve portakal suyunu bir tencereye alarak şeker eriyene kadar karıştıralım ve kaynamaya başlayınca ocağın altını kısarak kısık ateşte 10dk daha kaynatalım.
  2. Akabinde limon suyunu damlatarak şerbeti soğumaya bırakalım.
  3. Keki için:1 yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar yaklaşık 3-4dk çırpalım.
  4. 2 sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip tekrar çırpalım.
  5. İrmik ekleyerek spatula ile karıştıralım.
  6. Un,vanilya ve kabartma tozunu eledikten daha sonra portakal kabuğu rendesini de ekleyerek spatula ile köpüğünü söndürmeden yavaşça karıştıralım.
  7. 5 yağlanmış tepsiye dökerek 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  8. 6 dinlenmiş kekimizin üzerine ılık şerbeti dökerek 2-3 saat şerbeti çekmesini bekleyelim ve ondan sonrasında servis yapalım afiyet olsun. Not: ben yuvarlak borcam kullandım. Şerbet ve kek ılık olacak.
Portakallı Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst