Portakallı Mandalinalı Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
- Yarım su bardağı sıcak su
- 1 portakalın suyu ve az bir kabuğunun rendesi
- 2 adet mandalinanın suyu
- Ceviz ya da hindistan cevizi (şart değil)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un
- Yarım su bardağı nişasta
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtalar ve şeker yeterlice mikser ile düzgünce çırpılır. Yağ eklenip karıştırılır.
- Sıcak su, portakal ve mandalina suları da eklenerek çırpılır.
- Portakal kabuğu, un ve nişasta karışımının yarısı eklenir spatula ile karıştırılarak kekin ortasında homojen dağılması sağlanır.
- Kalan un, vanilya ve kabartma tozu da eklenerek karıştırılmaya devam edilir.
- Ceviz eklenir.
- Son olarak un toprakları kalmasın diye mikseri epeyce az, bir defa çalıştırdım. (oldukça cırpılmayacak. Eşit dağıldığından eminseniz miksere gerek yoktur. Un eklendikten daha sonra mikserle fazlaca çırpılırsa kek kabarmaz. ).