Portakallı Kek

Felaket

New member
Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Damla çikolata
  • Üzüm(arzuya nazaran)
Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yumurta akını güzelce çırpalım krem santi kıvamına gelene kadar akabinde yumurta sarışını ekleyelim beyazlayana kadar çırpalım.
  2. Şeker ilave edelim çırpmaya devam edelim.
  3. Ardından sıvı yağımızı ekleyelim.
  4. Portakal suyu ve kabuğunu da atalım güzelce harmanlayalım un ve kabartma tozu ekleyelim.
  5. Spatula ile karışıtıralım.
  6. Kek kalıbımızın tabanını margarin ile yağlayıp susam dökelim isterseniz dökmeyedebilirsiniz.
  7. Ardından kek harcımızı dökelim.
  8. 180 derecede pembeleşene kadar pişirelim.
  9. Üzerine pudra şekeri ilave edelim.
Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst