Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 su bardağı portakal suyu
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 2.5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- Damla çikolata
- Üzüm(arzuya nazaran)
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta akını güzelce çırpalım krem santi kıvamına gelene kadar akabinde yumurta sarışını ekleyelim beyazlayana kadar çırpalım.
- Şeker ilave edelim çırpmaya devam edelim.
- Ardından sıvı yağımızı ekleyelim.
- Portakal suyu ve kabuğunu da atalım güzelce harmanlayalım un ve kabartma tozu ekleyelim.
- Spatula ile karışıtıralım.
- Kek kalıbımızın tabanını margarin ile yağlayıp susam dökelim isterseniz dökmeyedebilirsiniz.
- Ardından kek harcımızı dökelim.
- 180 derecede pembeleşene kadar pişirelim.
- Üzerine pudra şekeri ilave edelim.