Portakallı Kek

Felaket

New member
Portakallı Kek Tanımı İçin Materyaller

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
  • 1/2 (yarım) su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağ (sıvı yağ)
  • 2 su bardağı un
  • 2 dolu yemek kaşığı nişasta
  • 2 portakalın kabuğu ve suyu
  • Vanilya
  • Kabartma tozu
Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Yumurta ve şeker çırpılır ben el çırpıcısı kullandım.
  2. Sütü ve sıvı yağı ekle karıştır .
  3. Portakal suyunu ekle.
  4. Kalan kuruları ekle.
  5. En son portakal kabuğunu ekle karıştır.
  6. Ben baton kek kalıbında pişirdim. Kalıbı zeytinyağı ile yağla hafifçeçe un serp.
  7. Un fazla kaçtıysa kalıba elinle nazikçe vurarak fazla kaçan unu dök.
  8. Kek harcını kalıba dök.
  9. Evvelce ısıtılmış 175 derecede denetimli olarak pişir .Benim kekim kırk dakikada pişti hayli hoş oldu kesinlikle deneyin.
Not: Bardak ölçüsü 200 ml

Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst