Portakallı Havuçlu Pamuk Kek

Felaket

New member
Portakallı Havuçlu Pamuk Kek Tanımı İçin Gereçler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tane kabartma tozu
  • 1 tane şekerli vanilin
  • 2 su bardağı un
  • 1 orta uzunluk havuç rendesi
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 çay bardağı kadar ceviz yahut fındık
Portakallı Havuçlu Pamuk Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. 3 yumurtayı köpürene kadar çırpıyoruz.
  2. ondan sonrasında şekerimizi koyup rengi güzelce açılana kadar çırpmaya devam ediyoruz.
  3. daha sonra sırayla sütümüzü, yağımızı, unumuzu, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyip çırpıyoruz.
  4. En son havuç portakal cevizi de katıp bir hoş karıştırdıktan daha sonra evvelinde ısıttığımız 180 derecelik fırında sıvı yağ ile yağladığımız keki 30 dk kalacak biçimde fırınımıza veriyoruz.
  5. Çıktıktan daha sonra güzelce soğuduktan daha sonra kalıptan çıkarabilirsiniz hiç bir sönme olmadan gönül rahatlığıyla tam ölçü tanımımı yapabilirsiniz. Afiyet olsun
    ☺
    .
Portakallı Havuçlu Pamuk Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst