Portakal Soslu Nefis Pasta

Felaket

New member
Portakal Soslu Nefis Pasta Tanımı İçin Materyaller

Kek için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 buçuk su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet portakal rendesi
Kek üzeri için;

  • 1,5 su bardağı süt
Muhallebi için;

  • 4 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
Portakallı kısım için;

  • 2,5 bardak taze sıkılmış portakal suyu
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2,5 yemek kaşığı nişasta
Süslemek için;

  • Portakal dilimleri
  • Antep fıstığı
  • Hindistan cevizi vb
Portakal Soslu Nefis Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. birinci vakit içinderda kekimi için yumurtaları şeker ile şeker eriyene kadar çırpıyoruz.
  2. İçerisine yağı ve sütü ek ediyoruz.
  3. Yavaş yavaş elenmiş un kabartma tozu ve portakal rendesi vanilyayı ekliyoruz.
  4. Kek hamurunu söndürmeden yağlanmış borcam a yayıyoruz.
  5. Evvelden ısıttığımız 180° fırına koyuyoruz 25-30 dk kürdan testi yapıp pişiriyoruz.
  6. Birinci sıcaklığı çıkan kekimizi süt ile ıslatıyoruz.
  7. Muhallebi yapılışına geçiyoruz;malzemeleri tencerede birleştirip yoğunlaşana dek pişiriyoruz yoğunlaşınca altını kapatıp vanilya ekliyoruz.
  8. Kekimizin üzerine yayıyoruz.
  9. Portakallı kısım için portakallarımızı iki buçuk su bardağı olana dek sıkıyoruz
  10. Dilerseniz bu etapta hazır portakal suyu da kullanılabilir.
  11. İçerisine nişastayı ve şekeri ilave edip karıştırıyoruz ocağa alıyoruz
  12. Yoğunlaşınca ocağı kapatıp bekletmeden soğumuş olan muhallebinin üzerine sıcak sıcak döküp yayıyoruz.
  13. Dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz yavaşça ve fazlaca hoş bir borcam pastası????
  14. Tercihen 5 saat buzdolabında bekletip servis edin daha hoş sonuçlar alırsınız.Afiyet olsun ????.
Portakal Soslu Nefis Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst