Porsiyonluk Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı sıcak su
- 1 çay bardağı un
- 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- Yarım paket krem şanti (toz olarak)
- Muz
- Eritilmiş çikolata
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce kremasını şanti ve vanilya hariç tüm gereçleri ekleyin ve muhallebisi ni yapın piştikten daha sonra vanilya ek edin karıştırın kenara alın ılıyınca da şantiyi ekleyin toz olarak.
- Gelelim kekine yumurta ve şekeri çırpın öbür gereçleri ekleyin ve yağlı kağıt serili bir tepsiye karışımı güzece incecik yayın ve 160 derecede denetimli pişirin.
- Piştikten daha sonra bir kaç dakika daha sonra rulo formunda sarın ve üzerine bir bez örtelim bu türlü kekin kırılmamasını sağlıyoruz.
- daha sonrasında kek soğuyan yakın olunca içine kremasını sürün ve muz dilimleri koyun sarın daha sonrasında üzerine benmari eritilmiş çikolata gezdirin yahut da lotus dilediğiniz biçimde de süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.