Porsiyonluk Pasta

Felaket

New member
Porsiyonluk Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı sıcak su
  • 1 çay bardağı un
  • 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
Kreması için

  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket krem şanti (toz olarak)
Arasına;

  • Muz
Üzerine

  • Eritilmiş çikolata
Porsiyonluk Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Önce kremasını şanti ve vanilya hariç tüm gereçleri ekleyin ve muhallebisi ni yapın piştikten daha sonra vanilya ek edin karıştırın kenara alın ılıyınca da şantiyi ekleyin toz olarak.
  2. Gelelim kekine yumurta ve şekeri çırpın öbür gereçleri ekleyin ve yağlı kağıt serili bir tepsiye karışımı güzece incecik yayın ve 160 derecede denetimli pişirin.
  3. Piştikten daha sonra bir kaç dakika daha sonra rulo formunda sarın ve üzerine bir bez örtelim bu türlü kekin kırılmamasını sağlıyoruz.
  4. daha sonrasında kek soğuyan yakın olunca içine kremasını sürün ve muz dilimleri koyun sarın daha sonrasında üzerine benmari eritilmiş çikolata gezdirin yahut da lotus dilediğiniz biçimde de süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Porsiyonluk Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst