Porsiyonluk Kedidilli Tiramisu

Felaket

New member
Porsiyonluk Kedidilli Tiramisu Tanımı İçin Gereçler

  • 1 paket kedidilli bisküvi
Kreması için ;

  • 3 tepeleme yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı labne peyniri
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet yumurta sarısı
Bisküvileri ıslatmak için;

  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 tatlı kaşığı neskafe yahut granül kahve
  • 1 tatlı kaşığı şeker
Üzeri için;

  • Kakao
Porsiyonluk Kedidilli Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Un, süt, yumurta sarısı ve şekeri tencereye alıp pürüzsüz olana kadar çırpıyoruz.
  2. ondan sonrasında ocağın üzerine alıp kıvam alana kadar karıştıralım.
  3. Kıvam alıp kaynamaya başlayınca 2-3 dk daha karıştırıp ocaktan alıyoruz.
  4. Muhallebimiz ılıyınca labne peynirini ve vanilyayı ekleyip pürüzler gidene kadar mikserle çırpıyoruz.
  5. Porsiyonluk kaselere alt kısıma biraz kremadan sürüyoruz üzerine hazırlayıp soğuttuğumuz kahvenin içerisine kedidili bisküvileri gerili önlü batırıp kaseye diziyoruz.
  6. Üzerine tekrar krema 2 kat olucak biçimde hazırlayalım.
  7. Krema bitene kadar birebir süreci tüm kaselere bölüştürerek yinelıyoruz.
  8. Buzdolabında en az 4 saat dinlendiriyoruz 4 saat daha sonra dolaptan çıkartıp üzerine çokça kakao serpiyoruz, deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
    ❤
    .
Porsiyonluk Kedidilli Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst