Pişmeyen Limonlu Soğuk Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
Alt tabanı için
Not EkleTarifi Yazdır
Alt tabanı için
- 2 paket yulaflı bisküvi
- 1.5 yemek kaşığı tereyağı
- 2 paket krema
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 2 paket toz krem şanti
- 1 limon kabuğu rendesi
- 300 gram labne
- 1.5 su bardağı su
- 1 limonun rendesi ve suyu
- 1 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- Çay kaşığının ucu ile besin boyası( zerdeçal da kullanabilirsiniz)
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce alt tabanı hazırlıyoruz. Tereyağımızı eritiyoruz ve rondodan geçirmiş olduğumuz bisküvilerin üzerine döküyoruz.
- Herhangi kelepçeli kalıba döküyoruz ve bardağın altı ile bisküvileri düzlüyoruz.
- Buzdolabına kaldırıyoruz.
- Kreması için 2 paket krema pudra şekeri ve krem şantiyi güzelce çırpıyoruz.
- Limon rendesi ve labneyi de ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Bisküvili tabanın üzerine döküp yarım saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
- Bizde bu ortada limonlu sosumuza geçiyoruz. Limonlu sos için bütün materyalleri bir tavaya alarak yavaşça yoğunlaşıncaya kadar pişiriyoruz.
- Limonlu sos soğuduktan daha sonra kremayla buluşturuyoruz.
- Üzerini dilediğimiz üzere süslüyoruz.
- Bir gece evvelce yapılınca daha kıvamlı ve lezzetli oluyor. Şimdiden yapacak olanlara afiyet olsun