Peynirli Otlu Tuzlu Kek

Felaket

New member
Peynirli Otlu Tuzlu Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 1.5 su bardağı buğday unu
  • 1 su bardağından 2 parmak az mısır unu
  • 1 kabartma tozu
  • 1 çay kaşığının üçte biri kadar karbonat
  • 1.5 su bardağı peynir (lor-beyaz peynir)
  • 1 çay bardağı doğranmış zeytin
  • 3 kırmızı biber
  • Yarım demet dereotu
  • 1 tatlı kaşığı tuz (Peynirin tuzuna bakılırsa ayarlanabilir)
  • 1 tutam şeker
Peynirli Otlu Tuzlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Kırmızı biber ve zeytinler küçük küçük doğranır. Dereotu ince ince kıyılır, peynir kalıp peynirse çatalla ezilir.
  2. Yumurtaların beyazı tuz ve bir tutam şekerle köpük köpük oluncaya kadar çırpılır, sonrasındasında sarıları da eklenerek 5 dk boyunca çırpılır.
  3. Zeytinyağı, yoğurt ve süt eklenerek düzgünce karıştırılır.
  4. Buğday ve mısır unları elenerek eklenir. Şayet kâfi gelmezse buğday ununu arttırabilirsiniz.
  5. Not: buğday ve mısır unları içinde 2/1 oranı var. Yani iki kaşık buğday eklerseniz bir kaşık mısır unu ekleyebilirsiniz.
  6. Kabartma tozu ve karbonat eklenir.
  7. Peynir, dereotu, kırmızı biber ve zeytinler eklenir.
  8. Baton kek kalıbı yağlanıp unlanarak kek dökülür.
  9. 170 derece, evvelinde ısıtılmış fırında denetimli bir biçimde pişirilir. Birinci 20 dk fırının kapağını açmayın daha sonrasında kürdan yahut çatalla denetim edebilirsiniz.
Peynirli Otlu Tuzlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst