Peynirli Baklava Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 pk baklava yufkası
- 250 gram tereyağı
- 500 gram tuzsuz peynir
- Şerbeti için;
- 1,5 su bardağı su
- 1,5 su bardağı şeker
- 1-2 damla limon
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel yapmamız gereken şey tereyağımızı eritmek. Eritirken üzerinde oluşan beyaz köpükleri almayı unutmayalım.
- Diğer yandan fırın tepsimizi yağlıyoruz akabinde baklava yufkalarımızı tek tek yağlayıp üst üste gelecek biçimde diziyoruz. ( benim baklava yufkam ortalama 44 yaprak ) bu yüzden ben yirmi ikinci katına peyniri ufalayıp koydum.
- sonrasındasında kalan yufkalarımı da tek tek yağlayıp baklavamı hazır hale getirdim.
- En son yufkam da bittikten daha sonra kalan tereyağını üzerine güzelce gezdirdim.
- Dilimleyip 180 derecede fırına atabilirsiniz. ( ben gündüz yaptım tatlımı akşam konuklarım için dolaba koydum konuğum gelince de fırına attım zira bu tatlı sıcak servis ediliyor )
- Şerbetini de belirttiğim ölçüde evvelinde hazırladım, tatlımı fırından çıkardığım üzere şerbetimi buluşturdum. Cosssss cossss sesleri ve mis kokusuyla afiyet olsun ????.