Peynir Tatlısı

Felaket

New member
Peynir Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram tuzsuz lor peyniri
  • 1 tane yumurta
  • 4 yemek kaşığı un ( 3,5 kasıkta olabilir )
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tane kabartma tozu
Şerbeti için :

  • 2 su bardağı şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • 3-5 damla limon suyu
Süsleme için:

  • Hindistan cevizi tozu
Peynir Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Şerbet materyallerini bir ortaya getirip hazırlıyoruz. Soğumasını bekliyoruz.
  2. Bir kaba lor peyniri, yumurtayı, sıvı yağı, kabartma tozunu, unu bir ortaya getiriyoruz.
  3. Unu denetimli ekleyelim. Üç buçuk kaşıkta kâfi olabiliyor.
  4. İyice harmanlandıktan daha sonra fırın tepsisine yağlı kağıt koyalım.
  5. Fırını 200 dereceye ayarlayalım. Önden ısıtalım.
  6. Ceviz büyüklüğünde yuvarlak yapalım. Daha fazla büyük uzunluk yapmayalım.Kabartma tozu olduğu için kabaracaktır.
  7. Üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
  8. Piştikten daha sonra borcama alıp, sıcakken, soğuyan şerbeti dökelim.
  9. Ters düz edip uygunca şerbeti çekene kadar bekleyelim.
  10. En son üzerine hindistan cevizi tozu döküp servis edelim. Afiyet olsun ????????.
Peynir Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst