Peynir Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 200 gram tuzsuz lor peyniri
- 1 tane yumurta
- 4 yemek kaşığı un ( 3,5 kasıkta olabilir )
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tane kabartma tozu
- 2 su bardağı şeker
- 2.5 su bardağı su
- 3-5 damla limon suyu
- Hindistan cevizi tozu
Not EkleTarifi Yazdır
- Şerbet materyallerini bir ortaya getirip hazırlıyoruz. Soğumasını bekliyoruz.
- Bir kaba lor peyniri, yumurtayı, sıvı yağı, kabartma tozunu, unu bir ortaya getiriyoruz.
- Unu denetimli ekleyelim. Üç buçuk kaşıkta kâfi olabiliyor.
- İyice harmanlandıktan daha sonra fırın tepsisine yağlı kağıt koyalım.
- Fırını 200 dereceye ayarlayalım. Önden ısıtalım.
- Ceviz büyüklüğünde yuvarlak yapalım. Daha fazla büyük uzunluk yapmayalım.Kabartma tozu olduğu için kabaracaktır.
- Üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Piştikten daha sonra borcama alıp, sıcakken, soğuyan şerbeti dökelim.
- Ters düz edip uygunca şerbeti çekene kadar bekleyelim.
- En son üzerine hindistan cevizi tozu döküp servis edelim. Afiyet olsun ????????.