Pavlova Tanımı İçin Malzemeler
Beze için;
Not EkleTarifi Yazdır
Beze için;
- 4 adet yumurta akı
- 1 su bardağı şeker ( bardak ölçüsü 200ml )
- 1 çay kaşığı limon suyu
- 1 paket vanilya
- 2 çay kaşığı mısır nişastası
- 1 paket sıvı krema
- 1 yemek kaşığı şeker
- Çilek
- Pudra şekeri
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yumurta aklarını köpük köpük olana dek çırpalım.
- sonrasındasında şekeri üçe bölelim ve kısım kısım ekleyelim, her seferinde yeterlice çırpalım.
- Limon suyunu ekleyelim ve tekrar çırpalım.
- Ardından vanilya ekleyelim, çırpalım ve son olarak mısır nişastasını da ekleyip çırpalım. Toplamda en az 20 dakika çırpmış olalım.
- Mikseri kaldırdığımızda kıvamı fotoğraflardaki üzere olmalı.
- Bezemizi yağlı kağıt serili fırın kabına koyalım ve kaşık ile fotoğraflardaki üzere hal verelim, ortası yavaşça çukur kalsın.
- 150 derecede önce ısıtılmış fırına alalım ve ısıyı 120 dereceye düşürelim. bu türlü 90 dakika pişmeye bırakalım.
- Bezemiz piştikten daha sonra fırını kapatalım ve kapağı aralayıp bir tahta kaşık koyalım bu türlü 1 saat kurumasını bekleyelim.
- Bu ortada kremamızı hazırlayalım. 1 paket kremanın içine 1 yemek kaşığı şeker ekleyip güzelce çırpalım.
- Çileklerimizi doğrayalım.
- Bezemizi fırından alalım ve üzerine kremamızı, çileklerimizi dökelim.
- İster üst katmanını kırarak içine dolduralım ister kırmadan direkt üzerine dökelim, tercih sizin.
- Üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz. Afiyet olsun! Not: beze fazlaca naif ve kırılgan olduğu için epeyce nazik davranmalısınız .