Pastane Adabı Nefis Çikolatalı Supangle Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 5 su bardağı süt (1 litre)
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı krema (80 ml)
- 100 gram bitter çikolata
- 2 yemek kaşığı un (20 gram)
- 2 tepeleme yemek kaşığı kakao (30 gram)
- 2,5 tepeleme yemek kaşığı nişasta (40 gram)
- 1 + 1/4 (çeyrek) su bardağı toz şeker (150 gram)
- 1 paket vanilya
- 1 tutam tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Un, nişasta, toz şeker, kakao ve tuzu karıştırma kabına alıp çırpma teli ile karıştırın. Sütün bir kısmını(yaklaşık 1 bardak) karıştırma kabına alıp kuru gereçlerle çırpın.
- Çırptıktan daha sonra kaynatacağınız tencereye alırken karışımı süzgeçten geçirin. Geriye kalan süt ve kremayı da tencereye ekleyip ocağa alın.
- Ocaktan orta kısık ateşte daima çırparak kaynama noktasına getirin.
- Kaynadıktan daha sonra 2 dakika kısık ateşte karıştırarak kaynatmaya devam edin, ocaktan alın. İster tencerede ister bir karıştırma kabına alın, vanilya ve parçaladığınız çikolatayı ekleyip karıştırın.
- Burada en kıymetli nokta supangleye yapışacak biçimde streç çekin. Supanglenin kabuk tutmaması için fazlaca kıymetli.
- Önce oda sıcaklığına gelene kadar bekletin. Soğuduktan daha sonra buzdolabına alın ve 1-2 saat uygunca soğuyana kadar bekletin.
- Soğuduktan daha sonra strecini çıkarın ve çırpma teliyle pürüzsüz kıvam alana kadar çırpın. Bu süreci blendır ile yapmayın sulandırır kıvamını kaçırırsınız.
- Bu süreçten daha sonra servis edeceğiniz kaselere supangleyi paylaştırın.
- Servis için kasenin altına pandispanya kek, üzerine krema sıkabilirsiniz. Afiyet olsun.