Pastane Yöntemi Nefis Çikolatalı Supangle

Felaket

New member
Pastane Adabı Nefis Çikolatalı Supangle Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı süt (1 litre)
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı krema (80 ml)
  • 100 gram bitter çikolata
  • 2 yemek kaşığı un (20 gram)
  • 2 tepeleme yemek kaşığı kakao (30 gram)
  • 2,5 tepeleme yemek kaşığı nişasta (40 gram)
  • 1 + 1/4 (çeyrek) su bardağı toz şeker (150 gram)
  • 1 paket vanilya
  • 1 tutam tuz
Pastane Metodu Nefis Çikolatalı Supangle Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Un, nişasta, toz şeker, kakao ve tuzu karıştırma kabına alıp çırpma teli ile karıştırın. Sütün bir kısmını(yaklaşık 1 bardak) karıştırma kabına alıp kuru gereçlerle çırpın.
  2. Çırptıktan daha sonra kaynatacağınız tencereye alırken karışımı süzgeçten geçirin. Geriye kalan süt ve kremayı da tencereye ekleyip ocağa alın.
  3. Ocaktan orta kısık ateşte daima çırparak kaynama noktasına getirin.
  4. Kaynadıktan daha sonra 2 dakika kısık ateşte karıştırarak kaynatmaya devam edin, ocaktan alın. İster tencerede ister bir karıştırma kabına alın, vanilya ve parçaladığınız çikolatayı ekleyip karıştırın.
  5. Burada en kıymetli nokta supangleye yapışacak biçimde streç çekin. Supanglenin kabuk tutmaması için fazlaca kıymetli.
  6. Önce oda sıcaklığına gelene kadar bekletin. Soğuduktan daha sonra buzdolabına alın ve 1-2 saat uygunca soğuyana kadar bekletin.
  7. Soğuduktan daha sonra strecini çıkarın ve çırpma teliyle pürüzsüz kıvam alana kadar çırpın. Bu süreci blendır ile yapmayın sulandırır kıvamını kaçırırsınız.
  8. Bu süreçten daha sonra servis edeceğiniz kaselere supangleyi paylaştırın.
  9. Servis için kasenin altına pandispanya kek, üzerine krema sıkabilirsiniz. Afiyet olsun.
Pastane Yöntemi Nefis Çikolatalı Supangle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst