Pastane Şekerparesi (Tam Tutan Tarif) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 125 gram tereyağ (Oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağından 2 parmak eksik pudra şekeri
- 1 adet yumurta (Sarısı dışına)
- 2 su bardağından 2 kaşık eksik un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 2-3 damla limon suyu
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbetimizi yapıp, soğutalım.
- Un ve irmiği bir kaba alarak öbür materyalleri de yavaş ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine oval bir form vererek dizelim.
- Çatalla çizikler attıktan daha sonra yumurta sarısı sürüp, evvelinde ısıtılmış 180 derecelik fırında 25-30 dk pişirelim. Afiyet olsun.