Pastane Metodu Islak Kek

Felaket

New member
Pastane Yordamı Islak Kek Tanımı İçin Gereçler

  • 3 adet yumurta(oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 su bardağı un
Sosu için;

  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 1 paket bitter çikolata
Pastane Tarzı Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Kekimiz için derin bu kaseye yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar karıştıralım.
  2. Akabinde sıvı yağ ve sütü ek edelim.
  3. Un ,kabartma tozu ve kakaoyu eleyerek ekleyip güzelce karıştıralım.
  4. Yağladığımız fırın tepsisine döküp 170 derece fırında denetimli pişirelim.
  5. Sosu için çikolata hariç öbür materyalleri tencereye alıp pişirelim.
  6. Ocaktan alıp çikolatayı ek edelim.
  7. Büsbütün eriyene kadar karıştıralım.
  8. Fırından çıkan kekimizi birinci sıcağı çıkınca dilimleyip hazırladığımız sosu sıcak olarak her tarafına gelecek biçimde dökelim.
  9. Büsbütün sosunu çektikten daha sonra dilediğiniz üzere süsleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Pastane Yolu Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst