Pastane Kreması

Felaket

New member
Pastane Kreması Tanımı İçin Materyaller

  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 adet yumurta sarısı
  • Yarım çay bardağından 1 parmak eksik nişasta
Pastane Kreması Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle süt ve vanilya şekerini tencerede kısık ateşte kaynatalım.
  2. Başka bir kaba yumurta sarıları ve nişastayı pürüzsüz olana dek çırpalım.
  3. Kaynayan süt tavasının içine yumurta karışımını çırparak ekleyelim. yeniden kaynamaya alalım.Ve kremamızı soğumaya alalım.
  4. Krema soğuduktan daha sonra kaymaklandığı için mizer yahut çırpıcı yardımı ile pürüzsüz olana dek karıştıralım.
Bukadar :).

Afiyet, bal, şeker olsun. ????.

Pastane Kreması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst