Pastacı Kreması

Felaket

New member
Pastacı Kreması Tanımı İçin Malzemeler

  • 3/2 bardak nişasta
  • Yarım su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 su bardağı süt
  • 1 paket krem şanti (yarım su bardağı süt)
Pastacı Kreması Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Sütün içine nişastayı, yumurtayı ,unu ,şekeri ekleyip karıştırıyoruz.
  2. Kısık ateşte daima karıştırarak pişiriyoruz.
  3. Kaynadıktan daha sonra 3 dk daha pişirip ocağın altını kapatıyoruz .
  4. Tereyağını ekleyip üzerine streç sinemayla kapatıyoruz.
  5. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırıyoruz.
  6. En az 4 saat dolapta bekletip krem şantiyi başka bir kapta süt ile çırpıp kremayla mikser ile çırpıyoruz.
  7. İstediğimiz pasta tatlıda kullanabilirsiniz.
Pastacı Kreması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst