Pastacı Kremalı Mor Muffin Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 tane yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 tane kabartma tozu
- 1 tane vanilya
- 2 su bardağına yakın un (çoğunluğu mor un)
- 1 paket pastacı kreması
Not EkleTarifi Yazdır
- Derince bir kabın içerisinde yumurtalarımızı ve şekerimizi köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Sıvı yağ ve süt ekleyelim karıştırmaya devam edelim.
- Toz materyallerimizi (un,kabartma tozu,vanilya) eleyerek ekleyelim daha hoş kabaracaktır.
- Muffin kalıbımızın formuna bakılırsa kesip serdiğimiz fırın kağıdı ya da hazır porsiyonluk kek kalıbına hamurumuzu kabarma hissesini da bırakarak dikkatlice koyalım.
- 170 derece fırında denetimli olarak pişirelim (muffinlerimizi kalıptan birinci sıcakları geçince çıkaralım. ).
- Muffinlerimizin ortasını kabak oyacağı ya da çay kaşığı ile tabanını delmeden oyalım.
- Üzerindeki tarife nazaran hazırladığımız pastacı kremasıyla ( istediğimiz diğer bir krema hazırlayarak da kullanabiliriz)
- Muffinlerin hem içini tıpkı vakitte üzerini dolanarak kaplayalım.
- İstediğimiz üzere büsbütün isteğe bağlı olarak süsleyelim.Kolay gelsin ???? afiyet olsun ???? sevgiler ????.