Paşa Lokumu Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebisi için
Not EkleTarifi Yazdır
Muhallebisi için
- 5 su bardağı süt
- 6 yemek kaşığı un
- 6 yemek kaşığı şeker
- 1 pk vanilya
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı hindistan cevizi
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye sütü ,şekeri ,unu döküp tel çırpıcıyla kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Kaynamaya başlayınca vanilyasını ekliyoruz ve fırın tepsisine hindistan cevizini her yerine gelcek biçimde yayıyoruz.
- Muhallebiyi düzgünce yayıyoruz soğumasını bekliyoruz.
- Kremşantisini hazırlıyoruz sütü kremşantiyi karıştırıp uygunca çırpıyoruz .
- Dolapta soğuttuğumuz muhallebinin üzerine yayıp rulo yapıp dolaba kaldırıyoruz soğuyunca afiyetle yiyoruz.