Papatya Yaş Pasta

Felaket

New member
Papatya Yaş Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Kreması için

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1.5 litre süt
  • 1 su bardağı +2 kaşık nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 paket krem şanti
  • 1 paket vanilya
  • Sarı besin boyası
Keki için

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 kaşık nişasta
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Bi tutam tuz
Papatya Yaş Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Önce kremasını hazırlıyoruz, kremayı bir gece evvelde hazırlayıp dolapta bekletmek epeyce daha hoş sonuç veriyor, tabi birtakım kimi çıkarım mikserle çırparsanız daha kabarık daha dolu dolu kıvamlı bir kremanız oluyor.
  2. Krem şanti ve besin boyası hariç öteki gereçleri bir tencereye alıp uygunca karıştırıyoruz.
  3. daha sonra ocağına üzerine alıp orta ateşte göz göz kaynayana kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
  4. Kaynadıktan daha sonra derin bir kaba alıp mikserle çırparak soğutuyoruz, ılık hale gelince krem şantileri toz olarak katıp, çırpmaya devam ediyoruz,.
  5. Soğuyunca kapağını kapatıp dolaba kaldırıyoruz.
  6. Gelelim kekine,yumurtaların aklarını ayırıp bi tutam tuz ve şekerin yarısı ile kar hâline gelinceye dek çırpıyoruz (kabı karşıt çevirdiğimizde dökülmüyorsa olmuş demektir).
  7. Yumurta aklarını buzluğa kaldırıp çabucak sarıları ile kalan şekeri köpük köpük oluncaya kadar çırpıyoruz,.
  8. Tamamen köpükleşince bir yandan çırpmaya devam edip bir yandan da sıcak suyu yavaş yavaş ekliyoruz,.
  9. hemen sonrasında nişasta, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpıyoruz, (bu basamakta homojen karışım olduğundan emin olduktan daha sonra çırpmayı keselim, fazlası keki sertleştirir).
  10. Vakit kaybetmeden akları buzluktan çıkarıp hamurumuza azar azar ve dairesel hareketlerle yavaş yavaş katıyoruz ( burada katiyetle mikser kullanmayın, ahşap yada plastik spatul kullanmalısınız).
  11. Bütün akları ekledikten daha sonra yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine döküp evvelde yarım ısıtılmış fırında 150 derece fansız pişirin.
  12. Keki çıkarınca soğumaya yakın yağlı kağıdıyla rulo olarak sarın büsbütün soğumasını bekleyin.
  13. Soğuduktan daha sonra açıp üzerine kremadan çokça sürün ve yine rulo sarın.
  14. Sardıktan daha sonra 7 eşit modüle bölün ve her bir parçayı epeyce az krema ile astarlayın,.
  15. İlk ruloyu tam ortaya yatık biçimde koyalım ve kremanın 4 te birine çay kaşığının ucu ile sarı besin boyası katıp çırpalım ve krema torbası yardımı ile keki kaplayalım (ben yıldız ucu kullandım tercih sizin).
  16. Geriye kalan 6 parçayıda birinci kekin etrafına bir daha yatık biçimde sırayla koyalım.
  17. Üzerlerine sarı kremadan 3 tane sarı modülden başlayan küçük çizgi yapalım ve geri kısmını beyaz krema ile kaplayalım,.
  18. Tamamen heryeri kaplanınca en tabanına sarı krema ile küçük yıldızlar koyalım.Fotoğraflarda daha anlaşılır olacaktır.ayrıca ayrıntılı anlatım görüntüsü youtube kanalımda oradanda takip edebilirsiniz.
    ⭐
    afiyet olsun ????
    ⭐
    .
Papatya Yaş Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst