Pankek Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Pankek için;
Not EkleTarifi Yazdır
Pankek için;
- 1 adet yumurta
- Yarım bardak şeker
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 bardak süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- Vanilya
- Kabartma tozu
- 1 bardak un
- 2 bardak süt
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 büyük muz
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri mikserle düzgünce çırpalım, ondan sonrasında bütün gereçleri ekleyip, tekrar çırpalım. Teflon tavada yağ kullanmadan pankekleri pişirelim. sonrasındasında pişirilen pankeklerin üzerine poşet geçirelim bekletelim.
- hemen sonrasında küçük bir tencereye muhallebi gereçlerini koyup, yoğunlaşana kadar pişirelim. Pişirilen muhallebiyi karıştırarak ılıtalım.
- Benim 5 tane pankek oldu 1 adedini üzerine ufaladım.
- Her kata 2 2. 5 kaşık muhallebi sürelim ve muzları ek edelim kalan muzu ve muhallebiyi en üst kata yeterlice yayalım üzerinede 1 tane pankek ufalayalım ben bide hindistan cevizi kullandım tercih size kalmış. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.