Pamuk Üzere Sebzeli Tuzlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı dilimlenmiş siyah zeytin
- 1 küçük ince rendelenmiş havuç
- 1 adet ince doğranmış kırmızı kapya biber
- 1 avuç ince kıyılmış maydanoz
- 1 avuç ince kıyılmış dereotu
- 1 avuç ince kıyılmış taze fesleğen
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 kase yulaf unu (Normal unla da yapabilirsiniz)
- 1 paket kabartma tozu
- İsteğe göre içine peynir yada kaşar rendesi de eklenebilir
- 5 adet dilimlenmiş kuru domates
- 1 avuç ince kıyılmış taze soğan yeşil tarafınca
- Susam ve çörekotu
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta, sıvı yağ ve yoğurt güzelce çırpılır. daha sonra ince doğranan tüm zerzevat ve baharatlar sırayla eklenir ve karıştırılır.
- Ardından yulaf unu ve kabartma tozu ek edilerek orta yoğunlukta bir kıvam elde edilir ve yağlı kağıt serilmiş borcama hazırlanan harç dökülür.
- Fırın 170 dereceye ayarlanarak biraz ısınması beklenir ve borcamda da kek harcı biraz bu türlü dinlenmiş olmalı. 5 dk kadar bekledikten daha sonra kek fırına verilir. Yaklaşık 35-40 dk kadar pişirilir.
- İlk sıcağı çıktıktan daha sonra borcamdan alıp dilimlenerek servis edilir. Afiyet olsun ???? secilinn_mutfagi.