Pamuk Üzere Kum Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 4 adet yumurta
- 2 su bardağından 1 er parmak eksik toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- Yarım su bardağı su
- 1 adet vanilya
- 1 adet kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı dolusu kakao
- 2 yemek kaşığı dolusu nişasta hangi nişasta olursa farketmez
- 2 su bardağı un
Not EkleTarifi Yazdır
- Keki çarpacağımız kabın içine sırasıyla yumurtamızı kıralım.
- Üzerine şekeri ilave edip beyaz köpük olana kadar çırpalım bu etapta şekerde erimiş olur.
- Sütü suyu sıvı yağı da ek edip bir birine karışana dek biraz çırpalım fazlaca değil biraz nişastayı vanilyayı da ek edip yavaş yavaş spatulayla karıştıralım.
- Unu denetimli ekleyelim. Kabartma tozunu da ek edip hoş çırpalım ne fazlaca katı ne de epey sıvı olmalı kek hamurundan bir su bardağı ayıralım.
- Üzerine kakaoyu ek edip çırpalım.
- Önceden yağlayıp hazır ettiğimiz kek kalıbına kek hamurunu dökelim. Her yerine eşit biçimde evvelinde hazırladığımız bir bardak kakaolu kek hamurunu kalıptaki kekin üzerine dökelim.
- İstediğiniz biçimi verin evvelinde ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü pişene dek pişirelim. Benim fırınımda 40 dakika üzere bir müddetde pişiyor. Kürdan batırarak kekin pişip pişmediğini anlayabilirsiniz.
- Piştikten daha sonra dinlendirip soğuyunca kalıptan çıkartın ki kek dağılmasın. Dilediğiniz üzere servis edebilirsiniz tanımımı deneyenlere şimdiden afiyet olsun ????.