Padişah Tatlısı (Çok Pratik Çok Lezzetli) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 125 gram tereyağ ya da margarin
- 2 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı galeta unu
- 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
- 2 çay bardağı hindistan cevizi
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin.)
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 1 çay bardağı pekmez
- 3-4 damla limon suyu
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce şerbeti hazırla kesinlikle şerbet soğuk dökülmeli hamurlaşır ????
- Şerbet için; şeker ve suyu ocağa al kaynayınca limon ekle 5 dk daha kaynasın kapatın.
- Pekmezi ekleyip karıştırın, şerbet hazır soğumaya bırakın????
- Hamur için yumurtayı kabına alın ????güzelce köpürene kadar çırpın, köpürmesi kıymetli yumurta kokmaması için????
- Sıvı yağ, katı yağ ekle karıştırın????
- Ardından kalan tüm malzemeyi kaba alıp karıştırın,güzelce özdeşene kadar yoğurun????
- Tezgaha hamurunu alın uzun ince form ver kesin???? burda dikkat etmen gereken şey
- Yağlı kağıt sermiş olduğun fırın tepsine dizin????
- 180 derece evvelde ısıtılmış fırına atın
- İlk sıcaklığı gidince kepçeyle yavaş yavaş şerbetini ekleyin????şerbeti yavaşça bu türlü ekleyin zira birden dökerseniz kurabiyeler yüzerler yavaşça çekmesi değerli.
- Dolapta beklerse 1 gün bu tatlı daha hoş oluyor