Padişah Kavuğu

Felaket

New member
Padişah Kavuğu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket kedi lisanı bisküvi ( 4 lü paket olacak 45 tane )
  • 26 cm kelepçeli kalıp kullandım
Bisküviyi ıslamak için

  • 1,5 su bardağı süt
Muhallebisi için

  • 1 lt süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
Arası için

  • 5 yemek kaşığı rotegrütze
  • Ben hazır meyve soslu kullandım
  • Dilerseniz siz çilek muz üzere meyvelerde kullanabilirsiniz
Padişah Kavuğu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Sütümüzü uygun bir kaba alıyoruz.
  2. Bisküvileri teker teker süte bandırarak kalıbımızın tabanına diziyoruz
  3. ondan sonrasında kenarlarına dik bir biçimde diziyoruz.
  4. Muhallebisi için.Vanilya hariç bütün materyalleri uygun bir tencereye alıyoruz.
  5. Ocakta kaynayana kadar karıştırıyoruz.
  6. Kaynadıktan ocaktan alıp vanilya ekleyip karıştırıyoruz.
  7. Muhallebinin yarısını kalıbımıza döküyoruz.
  8. Bisküvileri süte bandırarak muhallebimizin üzerine diziyoruz.
  9. Üzerine meyve sosu koyup kalan muhallebiyi üzerine döküp güzelce yayıyoruz.
  10. Kalıbın kenar kısmındaki bisküvileri elimizle yavaşça bastırarak muhallebimizin üzerine kapatıyoruz
  11. Üzerini steçfilmle güzelce kapatıp buzdolabında bir gece dinlendiriyoruz.
  12. ondan sonrasında sitreçfilmi açıp kalıbın kelepçesini çıkartıyoruz.
  13. Orta kısmını dilediğimiz meyvelerle süsleyip servis yapıyoruz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Padişah Kavuğu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst