Osmaniyenin Yoğurtlu Kömbesi

Felaket

New member
Osmaniyenin Yoğurtlu Kömbesi Tanımı İçin Materyaller

  • 2 yemek kaşığı margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri( olağana şekerde kullanabilirsiniz)
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
Yoğurtlu üst harcı

  • 3 su bardağı yoğurt
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • Susam
Osmaniyenin Yoğurtlu Kömbesi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Evvel oda sıcaklığındaki yumuşamış margarin, sıvı yağ ,yoğurt karıştır.
  2. daha sonra pudra şekerini kat karıştıralım.
  3. Kabartma tozunu daha sonra unu denetimli bir biçimde katın ele yapışmayan yumuşak bir hamur olana kadar un eklenir yoğurulur.
  4. Yoğurulan hamur yağlanan yuvarlak borcama( borcamı margarin ile her yerini yağlayın) bastırılarak tepsinin her yerine gelecek biçimde sekil verilir.
  5. Hamuru tepsinin kenarlarına da gelecek biçimde bastırılarak ortası boş olacak biçimde sekil bilgili içerisine yoğurt dolgumuzu dökecegimiz için.
  6. Hazırlanan hamurumuz evvelinde ısıtılmış 180°derecelik fırınımızda 5 _10 dakika civarı az bi şey pişirilir.
  7. Hamur pişerken yoğurdumuzu bi kaba alalım 3 bardak yoğurt ,2 bardak şeker, 2 yemek kaşığı un karıştırılarak hazırlanır.
  8. yavaşça pişen hamurumuz (fazlaca pişmeyecek hamur siz fırınınızı göre ayarlayın hayli az ölçüde pişecek) tezgaha alıp içerisine yoğurt karışımımızı dökelim.
  9. Üzerine susam serpip yeniden fırına gönderelim.
  10. Üzeri kızarınca kombemiz hazır. (eğer hamurunuzun altı çabucak pişerse yalnızca fırının üstünü açın yoğurt harcımızın üzeri kızarana kadar pişmesi kâfi ). Biz fazlaca severek yiyoruz umarım sizlerde beğenirsiniz deneyenlere afiyet olsun ????.
Osmaniyenin Yoğurtlu Kömbesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst